Contents
Ilke nedir kısa anlamı?
İlke, bilimsel yöntemde nesnel gerçeğin belirgin özelliklerinin ve yasaların genelleştirilmesi ile elde edilen ve insana hem teorik çalışmalarında, hem de uygulama faaliyetlerinde yol gösteren genel dayanak noktasıdır.
Ilke ne demek ornek?
Ilke ne demek örnek? 1. Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip: “İlkelerine sıkı sıkıya bağlı, bilinçli ve ödün vermez bir insandı.” -H. Davranış kuralı: “Bence ahlakın bir ilkesi, bir kökü vardır. Sana yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapma.” -N.
Ilke ne demek din kültürü?
İlke Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İlke: 1-Temel düşünce, temel inanç, unsur, prensip. 2-Temel bilgi.
Temel ilke ne demek?
Bireysel karar ve eylemlerin, tutarlı ve eleştirel biçimde değerlendirilmesine olanak sağlayan ana kural. Başlangıç, hareket noktası, her şeyin kendisinden türediği ilk ve temel kaynak.
Ilke kuranda geçiyor mu?
İlke ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemektedir.
Felsefede ilke ne demektir?
İlke nedir? ( Felsefe ) Başlangıç, çıkış noktası temeli nesnel gerçeğin belirgin özelliklerinin ve yasalarının genelleştirilmesiyle elde edilen ve insana, hem teorik çalışmasında, hem de pratik faaliyetinde kılavuzluk eden genel dayanak.
Ilke almak ne demek?
bir düşünceyi ya da davranış biçimini hayatın her anında dönüp bakılabilecek ve yön tayininde kullanılabilecek nokta olarak belirlemek.
Ilkesel karar ne demek?
Bireysel karar ve eylemlerin, tutarlı ve eleştirel biçimde değerlendirilmesine olanak sağlayan ana kural.
Teğet olma durumu ne demek?
Teğet, iki geometrik cismin, birbirlerine sadece bir noktadan temas ettiklerinde oluşan geometrik durum. İngilizcede tangent olarak anılan terimin kökeni Latince tangere (dokunuş) kelimesidir.
Teğet geçmek ne demek?
Teğet geçmek kelimesi yakınından geçmek demektir.
TDK ülkü ne demek?
Ülkü TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenler. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman Ülkü kelimesi olarak, ‘Amaç edinilen, ulaşılmak istenen, şey’ biçiminde ifade ediliyor.
Söz varlığı nedir TDK?
Aksan, söz varlığı kavramı içinde şu ögelerin bulunduğunu ifade eder: “Bir dilin söz varlığı denince, yalnızca, o dilin sözcüklerini değil, deyimlerin, kalıp sözlerin, kalıplaşmış sözlerin, atasözlerinin, terimlerin ve çeşitli anlatım kalıplarının oluşturduğu bütünü anlıyoruz.” (Aksan, 1996; 7).