Contents
- 1 Erasmus nedir kısa?
- 2 Erasmus yapınca ne olur?
- 3 Erasmus için para ödeniyor mu?
- 4 Erasmus kimler başvurabilir?
- 5 Erasmus Nedir ilkokul?
- 6 Erasmus bize ne kazandırır?
- 7 Erasmus kaç yıl yapılabilir?
- 8 Erasmus için yaş sınırı var mı?
- 9 Erasmus için ne kadar para lazım?
- 10 Erasmus Uçak Bileti karşılıyor mu?
- 11 Erasmus Hibe miktarları yetiyor mu?
- 12 Erasmus Hibe neye göre verilir?
- 13 Erasmus hangi bölümler gidebilir?
- 14 Erasmus Nedir şartları?
- 15 Erasmus yapmak için ne gerekir?
Erasmus nedir kısa?
Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.
Erasmus yapınca ne olur?
Erasmus+ Programı neler kazandırır? Erasmus Programı size yurt dışı deneyimi, çok kültürlü ortamda ders işleme, değişik kültürleri tanıma, Türk kültürünü tanıtma, yeni arkadaşlar edinme, farklı bir okulda öğrenci olabilme ve farklı bir sistem görebilme olanakları kazandırır.
Erasmus için para ödeniyor mu?
Erasmus için gittiğim üniversiteye herhangi bir ücret ödeyecek miyim? Hayır, gittiğiniz üniversiteye herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Ancak Türkiye’de Vakıf üniversitesinde okuyorsanız kendi üniversitenizin kaldığınız dönem kadar ücretini yine kendi üniversitenize ödemek zorundasınız.
Erasmus kimler başvurabilir?
Erasmus’a Kimler Başvurabilir? Başvuran kişinin T.C. vatandaşı veya; Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı üyesi ülkelerin vatandaşlarından veya Avrupa Birliği üyeliğine aday ülke vatandaşı olması gerekir. Akademik not ortalamasının en az 2,5/4 ya da 75/100 olması gerekmektedir.
Erasmus Nedir ilkokul?
Erasmus + Nedir? Erasmus + Programı size yurt dışı deneyimi, çok kültürlü ortamda ders işleme, değişik kültürleri tanıma, Türk kültürünü tanıtma, yeni arkadaşlar edinme, farklı bir okulda öğrenci olabilme ve farklı bir sistem görebilme olanakları kazandırır.
Erasmus bize ne kazandırır?
Erasmus yabancı dilinizi geliştirmenize imkan sağlayarak farklı kültürlerle iletişime geçmenizi kolaylaştırır. İş Yaşamına ve Ekonomiye Hazırlık: Farklı kültürlerden insanlarla tanışmak, konuşmak ve onların ekonomik yapılarını öğrenmek, olaylara daha geniş bir açıdan bakmanızı kolaylaştırır.
Erasmus kaç yıl yapılabilir?
Katılımcılar programa en az 3 en fazla 12 ay olmak üzere, toplam 24 ay katılabiliyorlar. Fakat yalnızca 1 defa, Avrupa hibe programından yararlanılabiliyor.
Erasmus için yaş sınırı var mı?
Erasmus Programı’na katılmak isteyen öğrenciler için hiçbir yaş sınırı bulunmamaktadır.
Erasmus için ne kadar para lazım?
NOT: Bu yıl AB Komisyonu tarafından I. Grup ülkeler için aylık hibe miktarı 600 Euro, II. Grup ülkeler için aylık 450 Euro olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda, 2,5 aylık toplam hibe miktarı I. Grup ülkeler için 1.500 Euro, II. Grup ülkeler için 1.125 Euro olarak hesaplanmıştır.
Erasmus Uçak Bileti karşılıyor mu?
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz. Uçak biletlerinizi kendiniz almanız gerekir. Ancak dilerseniz başvuru sırasında seyahat masraflarınızın ödenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz.
Erasmus Hibe miktarları yetiyor mu?
Aslında yurtdışından Türkiye’ye Erasmus kapsamında gelen öğrenciler için ödenen aylık 450 Euro gayet yeterliyken Türkiye’den yurtdışına giden öğrencilere verilen 450 – 500 Euro bandındaki hibe, orada yetersiz kalabilir.
Erasmus Hibe neye göre verilir?
Erasmus öğrenim, staj ya da ders verme hareketliliği kapsamında yurt dışına gidecek katılımcılara belirli bir miktar Erasmus hibesi verilmektedir. Erasmus hibe miktarları, faaliyet için gidilecek ülkede kalınacak süre ve söz konusu ülkenin yaşam koşulları baz alınarak hesaplanmaktadır.
Erasmus hangi bölümler gidebilir?
Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus+ öğrenci değişim programından yararlanabilir.
Erasmus Nedir şartları?
Erasmus Programı’na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
Erasmus yapmak için ne gerekir?
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
- Başvuru dilekçesi.
- Genel akademik not ortalamasını gösteren Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından onaylı transkript ( 1 Adet )
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Bir adet vesikalık fotoğraf.
- Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru Formu.
- Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru Formu.