Contents
- 1 Check in ne anlama gelir?
- 2 Check in yapmazsak ne olur?
- 3 Uçak bileti check in nedir?
- 4 Online Check in ne işe yarar?
- 5 Online check in yapınca bilet almaya gerek var mı?
- 6 Önceden check in yapmak ne işe yarar?
- 7 Check in ne zaman kapanır?
- 8 Check in koltuk seçimi ücretli mi?
- 9 Check in yapılan bilet iptal olur mu?
- 10 Online check-in yapınca biniş kartı nasıl alınır?
- 11 Sunexpress online check-in kaç saat önce yapılır?
- 12 Online Check-in ne zaman açılır?
- 13 Check in nerede yapılır?
Check in ne anlama gelir?
Check -in işlemi havaalanında bagaj verme ve bilet kontrol işleminden geçme olayıdır. Misafirlerimiz havaalanına gitmeden önce flypgs.com’dan Check -in sekmesinden Rezervasyon (PNR) Numarası ve ad- soyadınızı girerek işleminizi yapabilirsiniz.
Check in yapmazsak ne olur?
Oysa check -in işlemleri genellikle uçuş saatinden yarım saat öncesinde kapanır. Bu sebeple uçuş saatine en az 45 dakika kala check -in işlemlerini başlatmanız yeterlidir. Ancak check -in işlemleri kapandığında uçak kalkmamış olsa da uçağa alınmanız mümkün olmayabilir. Bu durumlarda bilet parası iadesi de yapılmaz.
Uçak bileti check in nedir?
Seyahatinizi gerçekleştirmek için uçağın tarifeli kalkış saatinden belirli bir süre önce havalimanında yaptırdığınız bilet ve bagaj işlemlerinin tümüne check -in adı verilir.
Online Check in ne işe yarar?
Online check -in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check -in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Online check in yapınca bilet almaya gerek var mı?
Online check -in yapmadan önce biletinizi almış olmanız gerekiyor. Online check -in hizmeti uçuşunuza 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabiliyor. Online check -in yaptıktan sonra e-mail ve SMS ile gelen barkodu güvenlik geçişlerinde uçuş biniş kartı olarak kullanabilirsiniz.
Önceden check in yapmak ne işe yarar?
Online şekilde internet üzerinden uçak biletini satın almış kişilerin, uçağa binmeden önce internet vasıtasıyla koltuk seçimi yapabilmesine check in denmektedir. Bu işlem online olarak yapıldıktan sonra, uçağa binmeden önce mutlaka biniş kartlarının alınması büyük öneme sahiptir.
Check in ne zaman kapanır?
Havalimanındaki check -in işlemleri iç hat seferlerinde uçuştan 60 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuştan 75 dakika önce sona erer. Bu kural bazı istasyonlarda yerel otoritelerin uygulamalarına göre değişebilmektedir.
Check in koltuk seçimi ücretli mi?
Koltuk Seçimi olanağı, yolcuya otomatik atanan koltuğu tercih etmemesi durumunda ücretli şekilde yapılabilir. Yolcu, koltuk seçimini uçuşa 6 saat kalana kadar yapabilir. Koltuk seçimleri esnasında yolculara sunulan seçenekler mevcut check -in prosedürleri paralelindedir.
Check in yapılan bilet iptal olur mu?
Check -in yapılmış bir biletinizi iptal ettirmek isterseniz eğer önce havayolunu arayarak check -in’i kaldırmanız gerekir. Sefer iptali saat değişikliği olan biletleriniz için 0850 333 88 88 numaralı telefondan Çağrı Merkezimize ulaşarak işlem yapabilirsiniz.
Online check-in yapınca biniş kartı nasıl alınır?
Check -in işlemini yaptırdıktan sonra, biniş kartınızı alabilirsiniz. Bazı Hava yolu şirketleri, online check -in yapıldıktan sonra biniş kartınızı e-posta adresinize göndererek, biniş kartınızı yazdırmanıza olanak sağlar.
Sunexpress online check-in kaç saat önce yapılır?
Sunexpress online check -in hizmeti; yurt dışı uçuşunuza 24 saat kala check -in yapma hakkına sahip olabiliyor ve uçuşunuza 1 saat kalana kadar işleminizi gerçekleştireceğiniz süreye sahip olabiliyorsunuz. Bu süre yurt içi uçuşlarınızda ise 24 saat kala başlayıp son 45 dk’ya kadar devam etmektedir.
Online Check-in ne zaman açılır?
Genel olarak online check -in işlem süreleri, ortalama uçuşa 24 saat kala başlayıp iç hatlar uçuşu için son 1 saat kala, dış hatlar uçuşu için uçuşa 3 saat kala sona ermektedir.
Check in nerede yapılır?
Havaalanında check -in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.